Opnieuw 58 jobs weg bij Philips in Turnhout

dsc_3084Philips Lighting in Turnhout schrapt opnieuw 58 jobs. De sanering maakt deel uit van een afslankingsplan dat al 3 jaar loopt en waarover directie en bonden al eerder afspraken maakten.

“We kijken elk jaar naar de evolutie van het bedrijf en stemmen onze strategie daarop af. De markt evolueert negatief, dus is er minder werk. We hopen wel dat zoveel mogelijk werknemers vrijwillig vertrekken zodat we het aantal naakte ontslagen kunnen beperken”, zegt woordvoerster Sabrina Heymans.

In Turnhout produceert Philips gasontladingslampen voor de professionele sector. Die moeten het steeds meer afleggen tegen led. Toch ziet het bedrijf nog een toekomst in de vervangingsmarkt. “We blijven overtuigd dat daar nog veel te rapen is”, zegt Sabrina Heymans. “Een aantal markten is dalend, maar in de tuinbouwafdeling is de vraag het voorbije jaar nog gestegen. We zijn hier dus zeker niet aan het einde. We geloven in een kleiner maar sterker Philips in Turnhout.”

In de Turnhoutse vestiging werken momenteel nog een kleine 900 werknemers. De bonden wijzen op de herhaalde periodes met economische werkloosheid in bepaalde afdelingen.