Garage Klaasen & Co uit Turnhout, concessiehouder voor Toyota en Lexus, heeft opnieuw de maximumscore behaald bij een doorlichting naar klantenbenadering voor Lexus. Voor het 2de jaar ontving de garagist een certificaat met 5 sterren. “Enkel 1 andere site in België kreeg tot dusver dezelfde score”, zegt zaakvoerder Kim Klaasen.

“Lexus gebruikt naar zijn klanten het omotenashi-principe”, vertelt Kim Klaasen. Dat gaat over servicegerichtheid, gastvrijheid en de perfecte klantvriendelijkheid. “We anticiperen op de behoefte van de klant, formuleren een antwoord nog vooraleer de klant de vraag heeft gesteld”, legt de zaakvoerder uit. “We gaan mensen zoveel mogelijk verder helpen, op alle vlakken. Via testritten waarbij de klant een flesje water en een verfrissingsdoekje mee krijgt, tot en met leasing, verzekering en financiering.”

Beloning voor inspanningen
Sinds 2 jaar worden de concessiehouders hierop gecontroleerd door Lexus Europe en Lexus België via mistery calls en mistery shoppings. Op de jongste uitreiking mocht de zaakvoerder opnieuw het 5-sterrencertificaat in ontvangst nemen, de maximumscore. “Daar zijn we uiteraard heel blij mee en het vormt een beloning voor onze inspanningen”, klinkt het bij de concessiehouder.

Garage Klaasen & Co is al sinds 1969 een Toyota-dealer. “We hebben altijd een cliënteel gehad dat hogere wensen had naar service en type wagen”, aldus nog Kim Klaasen. “Op zeker ogenblik bood Toyota niet langer die luxewagens en dat vormde de aanleiding om in 2013 Lexus, een nevenmerk van Toyota, erbij te nemen. We zijn in België trouwens de enige dealer die beide merken op dezelfde locatie aanbiedt, weliswaar vanuit 2 aparte showrooms.” Bij Garage Klaasen & Co aan de Everdongenlaan in Turnhout werken 12 mensen.