In de 2de week van de paasvakantie voert het Agentschap Wegen en Verkeer dringende en ingrijpende herstellingswerken uit op de Antwerpse Ring. Ter hoogte van Deurne wordt het gewapend beton van 3 rijstroken vervangen. De werkzaamheden duren van maandagavond 9 tot en met zondagnacht 15 april. Ze komen bovenop de werkzaamheden die komend weekend in de buurt van Turnhout van start gaan.

Op de E34 tussen de afritten Retie/Oud-Turnhout en Turnhout-West moet het verkeer vanaf zaterdag 31 maart over 2 versmalde rijstroken. Bij het begin van de paasvakantie gaan de eigenlijke werkzaamheden van start waarbij het betonnen wegdek wordt vervangen door asfalt. Alles bij mekaar duren die tot eind juni.

Verzakking in Deurne
En er zijn nog meer werken op komst. Ter hoogte van de afrit Deurne op de Antwerpse Ring stelde het Agentschap Wegen en Verkeer een verzakking in het wegdek vast. Die is wellicht te wijten aan boringen in het kader van de Oosterweelverbinding. Om verdere schade te voorkomen en de veiligheid te garanderen, moet het wegdek worden hersteld.

De herstelling zal gebeuren op de 3 rechtse rijstroken van de Ring richting Nederland, waar het wegdek er het slechtst aan toe is. Concreet wordt een strook wegdek van 15m lang en 11m breed verwijderd en vernieuwd.

Om de hinder te spreiden krijgt het verkeer richting Nederland via een doorsteek in de middenberm 2 extra rijstroken op de binnenring. Daardoor heeft het verkeer richting Nederland 4 rijstroken waarvan 1 is voorbehouden voor verkeer dat via de Kempen over de E313 komt. Tijdens de werkzaamheden blijven de aansluitingen van en naar de E313 altijd open.

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht ernstige hinder op de Antwerpse Ring en op de E313 richting Antwerpen, ook al worden de werkzaamheden uitgevoerd in de autoluwe paasvakantie.