Opleidingssteun voor Soudal

De groep Soudal wil meer focussen op duurzame en technologisch hoogstaande producten en het marktsegment ‘industrie’. Deze strategie gaat gepaard met een sterkere centralisatie van de ondersteuning van de internationalisatie door opleidingen vanuit Soudal-Academy in Turnhout.

Tevens zal er in Turnhout zwaar geïnvesteerd worden in ‘achterwaartse integratie van het productieproces’: 31,7 mio euro investeringen. Parallel hiermee realiseert Soudal een opleidingsprogramma van 5,3 mio euro. Er zullen ook 82 extra werknemers aangeworven worden. De NV Soudal verwacht dat in de loop van het programma de tewerkstelling te Turnhout zal stijgen van 704,4 VTE tot 786,4 VTE.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters kende de Vlaamse regering een opleidingssteun toe van 750.253,25 euro.

Naast Soudal krijgt ook het strategische opleidingsplan “Vanuit vakmanschap naar dienstbaar leiderschap” binnen de Colruytgroep  opleidingssteun. De Vlaamse regering kende daarnaast investeringssteun toe voor de implementatie van het productieproces bij Bergobelt NV in Ieper (een producent van autoveiligheidsgordels met vestigingen in België, Duitsland, Spanje en China).

De Vlaamse regering kende deze 3 bedrijven in totaal 412.000 miljoen euro investeringssteun en 1,75 miljoen euro opleidingssteun toe. Deze subsidies gaan gepaard met ruim 36 miljoen euro materiële investeringen en 11,5 miljoen uitgaven voor de opleiding van personeel.  In het kader van de betrokken projecten zullen 661 bijkomende banen gecreëerd worden.