Wie tijdens het weekend geregeld naar Antwerpen moet, spitst nu beter de oren. Vanaf 6 oktober zal het Agentschap Wegen en Verkeer 4 weekends lang de spoorvorming aanpakken tussen Ranst en de op/afrit in Wommelgem. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, maar ook dan wordt ernstige verkeershinder verwacht.

De midden- en rechterrijstrook zijn door spoorvorming aangetast en dat levert voor auto’s en motoren gevaarlijke situaties op. Door de werkzaamheden ’s nachts uit te voeren wil AWV de hinder zoveel mogelijk beperken. Overdag blijven 3 rijstroken beschikbaar. ’s Nachts kan het verkeer over slechts 1 rijstrook. Tegelijk worden nieuwe vangrails langs de toerit naar het Q8-benzinestation geplaatst, wat een einde moet maken aan vrachtwagens die er nu op de pechstrook parkeren;

Zelfde stramien
De werfzone is ingedeeld in 4 fasen, waarbij elk weekend 1 fase wordt uitgevoerd. De eerste 2 weekends komt het traject tussen de samenvoeging E34/E313 en het tankstation aan de beurt, de 2 volgende weekends het stuk tussen het tankstation en de afrit Wommelgem. Elk weekend volgen de werkzaamheden hetzelfde stramien:
* Vrijdagnacht wordt gewerkt tussen 21 en 9 uur. Dan wordt het bestaande wegdek verwijderd.
* Zaterdagnacht wordt gewerkt tussen 21 en 11 uur en wordt de rijweg onder de toplaag hersteld.
* Zondagnacht worden tussen 22 en 5 uur een nieuwe toplaag en markeringen aangebracht.

Verkeer van Hasselt naar Gent wordt aangeraden via Brussel te rijden. Omdat de asfalteringswerken sterk weersafhankelijk zijn, zal AWV elke woensdag beslissen of er tijdens het volgende weekend al dan niet wordt gewerkt. Bij slecht weer wordt een weekend uitgesteld.