Open Wervendag feesteditie voor Concrete House

 

Foto: www.jorendeweerdt.com

Foto: www.jorendeweerdt.com

Concrete House neemt ook dit jaar deel aan de Open Wervendag, a.s. zondag 11 mei, al is het dit keer een feesteditie voor de Olense betonbouwspecialist. „We zullen onze 150ste laag-energiewoning tentoonstellen in de Kleine Lammeneelstraat in Heist-op-den-Berg. De bouwwerken zijn begonnen in de week van 10 maart en de woning is nu wind- en waterdicht, de buitenzijde is afgewerkt”, licht Steven Van Olmen toe.

Het bedrijf toont nog twee andere woningen in Heist-op-den-Berg, nl. een woning waarvan enkel de ruwbouw in beton staat en een volledig afgewerkte woning. Alle info op www.openwervendag.be

Etib-Concrete House begon als constructeur van waterdichte betonkelders. In de loop van de jaren werd de techniek van betonbouw ook toegepast op huizenbouw. De eerste jaren werden de woningen nog gebouwd met een bekistingssysteem. Nu worden de wanden van de bovenbouw gemaakt met dubbelwandige gladde betonplaten, die ter plaatse worden opgevuld met beton. Dit gaat veel sneller, de wanden zijn perfect glad, en alle voorzieningen voor elektra e.a. worden ingebetonneerd, zodat er achteraf geen kapwerk meer nodig is. Ook bepleisteringswerken worden zo overbodig. Concrete House bouwt jaarlijks ongeveer 45 laag-energiewoningen en start elke werkweek een nieuw project op.