Open Manufacturing Campus lanceert Manufacturing Cyclus

OMC_logoDonderdag vindt op de Open Manufacturing Campus (OMC), die op de site van Philips in Turnhout is gelegen, de start plaats van de Manufacturing Cyclus. OMC organiseert die cyclus in samenwerking met SPK in het kader van het Nieuw Industrieel beleid (NIB) van Vlaanderen. “De cyclus is helemaal gewijd is aan de verschillende aspecten van de productie van de toekomst”, vertelt Bart Wuyts van SPK. “Naar aanleiding van de vraag hoe het productieproces van de toekomst eruit ziet, zijn er 7 transformaties naar voren geschoven.”

Het eerste event richt zich specifiek naar de nieuwe technologieën van de toekomst. “De maakindustrie is en blijft de motor van de Vlaamse economie. Dat is vandaag zo en dat zal in de toekomst ook zo (moeten) zijn. Op wereldvlak is de maakindustrie in volle transitie. Vlaanderen moet volop inzetten op deze nieuwe evoluties.” OMC vzw (Open Manufacturing Campus) heeft de ambitie om een cruciale rol te spelen in deze transitie.

Op ieder event is het de bedoeling dat iemand van het beleid het woord neemt, evenals een groot bedrijf en een KMO. Vlaams minister-president Kris Peeters is één van de gasten en sprekers op het allereerste event van de Manufacturing Cyclus. Ook Egbert Lox, senior vice-president government affairs Umicore, Peter Mercelis, CEO Layerwise 3D printing, en Marc Thys, CEO Dymotec Group, nemen het woord. “De cyclus is bedoeld voor bedrijfsleiders en productiedirecteuren van kleine, middelgrote en grote ondernemingen én beslissingsmakers uit de maakindustrie en aanverwante sectoren.”

De vervolgsessies vinden de komende maanden plaats:

  • 24/10/13: Simultane product- en productiemiddelen
  • 28/11/13: Digitale fabriek
  • 23/01/14: Human Centered Production
  • 27/02/14: Genetwerkte fabriek
  • 27/03/14: Ecoproductie
  • 24/04/14: Slimme productie