Open een winkel in het centrum van Mol en win 25.000 euro

win een winkelHet gemeentebestuur van Mol pakt uit met een opmerkelijk initiatief om de winkelleegstand in het centrum tegen te gaan. Onder de titel ‘Win een winkel’ wordt een wedstrijd georganiseerd waarmee toekomstige winkeluitbaters een begeleidingstraject krijgen aangeboden. De indiener van het meest creatieve en innovatieve project ontvangt een cheque van 25.000 euro.

De wedstrijd verloopt in verschillende fases. Wie zich inschrijft voor 7 december, wordt vervolgens uitgenodigd voor een presentatie van zijn ideeën. Op basis hiervan gaat een aantal deelnemers naar de volgende ronde, waar hen een intensieve coaching te wachten staat, zowel in groep als individueel. Elke deelnemer krijgt ook een bestaande ondernemer als meter of peter.

De grote dag
In mei volgend jaar breekt de grote dag aan. Elke kandidaat mag zijn businessplan presenteren aan de jury, waarna het schepencollege de winnaar bekendmaakt. “De geldprijs van 25.000 euro gaat naar het concept dat volgens de jury de meeste toegevoegde waarde biedt aan het centrum”, zegt schepen van Lokale Economie Kathleen Deckx. “De belangrijkste criteria zijn creativiteit en innovatie. Daarnaast beoordeelt de jury ook op haalbaarheid, de inbedding in de buurt én de motivatie en professionaliteit van de toekomstige ondernemer.”

Het gewonnen bedrag moet de winnaar investeren in zijn of haar handelszaak. Daarnaast mag hij of zij tijdens het opstartjaar rekenen op extra publiciteit in de gemeentelijke kanalen.

Hier vind je alle verdere info.