open coffee hoogstratenIn Hof ter Smisse in Hoogstraten vond vanmorgen de eerste Open Coffee plaats, een netwerkbijeenkomst voor ondernemers. Met de aanwezigheid van een 50-tal geïnteresseerden was het een meer dan geslaagde start. Tevredenheid troef dus bij initiatiefnemers SBB Accountants & Adviseurs en Vandersmissen Feestservice.

“Het was bang afwachten vanmorgen”, geeft Jef Franck, pr-manager van SBB, toe. “De opluchting was er toen de eerste 10 mensen binnen waren”, vult Hilde Vandersmissen aan.

“We hebben meteen gereageerd om mee te werken toen we de vraag kregen”, gaat de gastvrouw verder. “Deze formule is zeer goed. We gaan ook wel naar bijeenkomsten van Voka en dergelijke, maar dat is meestal ’s avonds en met partner, en dan blijf je makkelijk bij bekenden hangen. Hier komt iedereen om anderen te leren kennen, kijk maar hoe er wordt gebabbeld. Ook het werken zonder inschrijvingen maakt het interessanter.”

“Het zou nog beter zijn wanneer we dit bij bedrijven zelf zouden kunnen doen en de bezoekers een blik achter de schermen gunnen. Wij brengen de koffie dan wel mee. Zelf zijn we van plan om ook eens een Open Coffee te organiseren in ons bedrijfsgebouw in de Gelmelstraat.” De Open Coffee-bijeenkomsten in Hoogstraten vinden elke vierde donderdag van de maand plaats.

Inmiddels wordt werk gemaakt van nog een nieuwe Open Coffee in de Kempen, namelijk in Geel. Die zou nog dit voorjaar moeten opstarten.