Open Coffee Hoogstraten, dat zijn thuisbasis had in Hof ter Smisse, verlaat zijn vaste stek. Voortaan worden netwerkende ondernemers elke 4de donderdag van de maand op een andere locatie in de Noorderkempen verwacht. Deze week wordt gestart bij de sociale werkplaats De Enter in Malle, die pas een nieuwe sorteerlijn voor textiel in gebruik nam.

“Voor Feestservice Vandersmissen was het wegens de drukte niet meer haalbaar om iedere maand op de vaste locatie in Hoogstraten de Open Coffee te organiseren”, vertelt Jef Franck van SBB Accountants & Adviseurs, de host van het netwerkinitiatief. “Het plan is nu om elke maand een on tour te organiseren, op locatie bij een partner. Geïnteresseerde ondernemers uit de Noorderkempen mogen zich daar altijd voor melden.”

Donderdag 28 september wordt het nieuwe seizoen afgetrapt bij vzw De Enter. De organisatie exploiteert kringwinkels in Westmalle, Massenhoven, Wuustwezel en Brecht. De hoofdzetel bevindt zich in Brecht en de organisatie stelt een 80-tal mensen te werk.

Beter sorteren
In Oostmalle werd recent een nieuwe sorteerlijn voor textiel in gebruik genomen en die zal ook in werking zijn tijdens de Open Coffee op donderdag 28 september. “Aan het begin van de band wordt het textiel op de band gekieperd en in eerste instantie worden er de zaken uitgehaald die geen textiel zijn, zoals schoenen en riemen”, legt Rob Vermeylen van De Enter uit. “Vervolgens komt de kledij op een ronde schijf terecht waar een aantal mensen de bruikbare stukken eruit haalt en de niet-bruikbare naar de opening in het midden gooit. Door deze manier van werken kunnen we beter sorteren en het is meer ergonomisch voor de medewerkers. Ook andere profielen, zoals gehandicapten en mensen in een rolstoel, kunnen nu bepaalde handelingen aan de lijn uitvoeren.”

De locatie voor deze Open Coffee on tour op 28 september (8-10 uur) bevindt zich aan de Antwerpsesteenweg 79 in Oostmalle.