motorcrossparcoursIndoor Quad Park in Hulshout is een crowdfundingcampagne gestart om 10.000 euro bijeen te brengen voor de aanleg van een indoor motorcrossparcours. “Daar is veel vraag naar binnen de motorcrosswereld”, weet zaakvoerder Maarten Schuermans. “We willen Belgische motorcrossers de kans geven om tijdens de winter in eigen land indoor te kunnen trainen.”

Het Indoor Quad Park bestaat al vijf jaar. Je kan er je hart ophalen tijdens een quad race, maar ook deelnemen aan laser- en snipergames. “Jaarlijks hebben we tussen de 6 en 12.000 bezoekers”, zegt Maarten Schuermans. De bedoeling is nu om deze winter de huidige hal van 4.200 m2 om te toveren tot een crosspark voor motorcross en enduro. Daarvoor moeten alle hindernissen zoals boomstammen, banden en stenen worden weggehaald, een graafmachine worden gekocht om het parcours op te bouwen en bijkomende voorzieningen geplaatst om de veiligheid te garanderen. Prijskaartje: 10.000 euro.

Trainingssessies
Via het crowdfundingplatform Ulule is de zaakvoerder een financieringscampagne gestart. Die richt zich in de eerste plaats tot motorcrossers en sympathisanten. Afhankelijk van hun bijdrage kunnen ze alvast een aantal trainingssessies reserveren en voor bedrijven zijn er publicitaire mogelijkheden. Na enkele dagen staat er al ruim 1.500 euro op de teller. “En de grote campagne moet nog beginnen”, zegt Schuermans.

Het crossparcours komt er in principe. “Moesten we bijvoorbeeld maar 5.000 euro bijeen krijgen, dan moeten we downsizen en bijvoorbeeld inleveren in de veiligheid.” De bedoeling is de track klaar te hebben op 21 december om die dan te blijven behouden tot april 2016.