© AWV

© AWV

Het Agentschap Wegen & Verkeer plant wegwerkzaamheden ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E34 in Lille. Daarvoor gaat de op- en afritten voor 2 weken dicht, nl. van woensdag 17 tot en met woensdag 31 augustus. Vlakbij ligt de bedrijvenzone Achterstenhoek.

Het wegdek van de brug van de Gebroeders de Winterstraat/Wechelsebaan (N153) over de E34 is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt het asfalt van de brug en de aanloophellingen vernieuwd. Dit gebeurt tussen de kruispunten met Papendijk en Moereind.

Verder legt AWV ook een rotonde aan op de Wechelsebaan ter hoogte van de op- en afrit van de E34 richting Nederland. De ingreep zal de verkeersafwikkeling ter hoogte van dit kruispunt verbeteren en laat bussen van De Lijn toe om een keerbeweging te maken op de Wechelsebaan. Op die manier kunnen mensen die gebruik maken van de carpoolparking, snel en comfortabel overstappen op het openbaar vervoer.

Omleidingen
Tijdens de volledig duur van de werken zijn alle op- en afritten van het complex Lille afgesloten. Verkeer op de E34 komende van Nederland wordt omgeleid via het complex Zoersel, verkeer vanuit Antwerpen wordt omgeleid via het complex Beerse. Ook de Gebroeders de Winterstraat/Wechelsebaan (N153) is volledig afgesloten tussen de kruispunten met Papendijk en Moereind. Er wordt gewerkt tot in het midden van de kruispunten, maar ze blijven wel steeds open voor het verkeer. Het verkeer op de N153 volgt in beide richtingen een omleiding via de gewestwegen. Fietsers hebben steeds een doorgang langs de werken.

De werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij zeer nat weer kunnen ze niet doorgaan. In dat geval kan bovenstaande planning dus nog wijzigen.