Op het moment dat warenhuisketen Carrefour een grootschalige reorganisatie doorvoert in ons land, raakt bekend dat op de site La Corbeille in Westmeerbeek een Carrefour-supermarkt zal komen. “Het gaat om een frachisezaak”, benadrukt Marlies Eysermans van projectontwikkelaar Tervia’s.

De supermarkt zal 1.640 vierkante meter groot worden en tegen het begin van de zomer opengaan. Het warenhuis komt op de retailzone die momenteel in aanbouw is en aansluit bij de bestaande KMO’zone. “Ook de CM, die nu nog een kantoor heeft in het centrum, verhuist naar de site en krijgt een plaats op het gelijkvloers”, kondigt Marlies Eysermans aan. “Verder blijft er nog 200 vierkante meter beschikbaar.”

Horecazaak
Op de eerste verdieping is er ruimte voorzien voor een horecazaak van 600 vierkante meter met een terras dat zich boven de inkom van het retailgebouw bevindt. “Voor de uitbating zijn momenteel onderhandelingen bezig”, aldus nog projectverantwoordelijke. Nog op de verdieping komen 4 ruimtes van ongeveer 400 vierkante meter. De bedoeling is dat het gebouw in een volgende fase nog kan worden uitgebreid.           

Vooraan op de site van de vroegere conservenfabriek La Corbeille komt een benzinestation. Ook hiervoor is de vergunning al binnen.