De groep Stadsbader, waartoe bouwonderneming Deckx uit Dessel behoort, is op zoek naar 100 extra medewerkers. Dat is een rechtstreeks gevolg van het binnenhalen van het Oosterweel-contract in Antwerpen. “Voor Deckx gaan we de komende maanden op zoek naar 30 tot 40 extra mensen”, zegt CEO Dominique Valcke van Stadsbader.

3 Belgische bedrijven (Stadsbader, Artes en Cit Blaton) en 1 Nederlandse speler (Mobilis) sloegen de handen in elkaar om in een consortium mee te dingen naar de Oosterweel-werken. Het eerste contract met een waarde van 386 miljoen euro werd nu definitief toegewezen aan dit klavertje vier dat zich verenigde in de tijdelijke vennootschap Rinkoniên. De eerste fase heeft betrekking op de Antwerpse Linkeroever.

Werkzekerheid
Binnen het consortium krijgt Stadsbader zowat de helft van de taart toegewezen. “Ongeveer 1/3de daarvan, dus zo’n 60 miljoen, is voor Deckx”, rekent Dominique Valcke voor. “Zowel voor de afdeling Infrastructuur als voor Elektromechanica. Het nieuwe contract betekent dus werkzekerheid voor onze Kempense mensen voor de komende 4 jaar.”

Meer zelfs: het bedrijf gaat op zoek naar extra medewerkers. In totaal 100 waarvan een 30 tot 40 voor Deckx. “Het gaat om heel uiteenlopende profielen, van rioleringsleggers en machinisten tot industrieel en burgerlijk ingenieurs”, aldus de CEO. Of ze die zullen vinden? “Daar zijn we in het verleden ook altijd in geslaagd, dus ik ben daar nu ook van overtuigd. We hebben mooie projecten en troeven in huis, dus dat gaat wel mensen aanspreken.”

Bij Deckx werkt nu in de 2 afdelingen samen een 300-tal mensen.