Ook Turnhout maakt kennis met Dovy keukens

Je kent hem ongetwijfeld al: Donald Muylle van Dovy keukens. De industrieel uit Roeselare is er op zijn manier in geslaagd om zijn bedrijf in the picture te zetten. Zijn televisiecampagne slaat in elk geval goed aan. Dovy keukens is sinds kort ook vertegenwoordigd in de Kempen. Op de steenweg op Gierle (267) in Turnhout werd onlangs een showroom geopend.

Het eigen concept van Donald Muylle bestaat erin dat alle keukens op maat gemaakt worden. Het bedrijf beschikt daartoe over een eigen ontwerpafdeling, een eigen houtzagerij, een afdeling inox, een afdeling graniet, een lakkerij enz. Bovendien is het concept van het bedrijf zo uitgetekend dat geïnteresseerde klanten altijd met dezelfde gesprekspartner onderhandelen. Geen sprake dus van verloren te lopen in oeverloze administratie. Het bedrijf stelt vandaag 270 mensen tewerk.

“De showroom in Turnhout zit nog in de opstartfase”, zegt Kris Aeck. “De mensen moeten ons nog leren kennen. Er is evenwel al flink wat belangstelling in de showroom.”

Dovy keukens is in 1980 opgericht door Donald Muylle en zijn vrouw Yvette. Ondertussen zijn ook beide zonen Mario en Christ al actief in de zaak. De onderneming was in 2011 goed voor een omzetcijfer van 49 miljoen euro. “We realiseerden al die tijd elk jaar zowat 20 tot 25% groei”, zegt Kris Aeck nog. ” In 2012 zullen zullen we dat cijfer niet gehaald hebben. Maar we blijven hoe dan ook doorgroeien. Het gaat iets minder snel maar we gaan ervan uit dat de klanten finaal altijd voor absolute kwaliteit blijven kiezen.”

Dovy keukens is met een netwerk van nu al 15 lokale showrooms uiteindelijk actief over heel Vlaanderen.

In het licht van de KMO-prijzen die Unizo om de twee jaar toekent kreeg Dovy keukens onlangs overigens de erkenning “meest klantgerichte KMO 2012” toegekend.

Verwant en interessant: