Het Lokaal Ondernemers Netwerk Zuiderkempen vaardigt RoboJob uit Heist-op-den-Berg af voor de Prijs Ondernemen 2018 van Voka Mechelen-Kempen. Het reikte daarvoor een LON-award uit aan de specialist in de automatisering van CNC-machines. “De prijs is een erkenning voor de groei en het traject dat we de voorbije 11 jaar hebben afgelegd”, zegt Steven Craenen van RoboJob.

RoboJob is gespecialiseerd in het automatisch be- en ontladen van CNC-gestuurde draai- en freesbanken. “Het beladen en ontladen kan door mensen gebeuren, maar wij leveren daarvoor laagdrempelige automatiseringsoplossingen”, zegt Steven Craenen.

Begin deze maand verhuisde het bedrijf naar een andere en grotere locatie op het industrieterrein van Heist-op-den-Berg. De omzet is vorig jaar gestegen naar 10 miljoen euro, dat is 50% meer in 2 jaar tijd. Bij het bedrijf werken 40 mensen.

Trend naar automatisering
“Het is een trend dat bedrijven volop inzetten op het automatiseren van productieprocessen”, gaat Craenen verder. “De arbeidskosten voor personeel liggen vooral in West-Europa hoog. Kiezen voor automatisering is dan een goedkopere oplossing die de efficiëntie op de werkvloer verhoogt. Bovendien is er een groot tekort aan mensen met technische vaardigheden op de arbeidsmarkt. Als die profielen niet te vinden zijn, moeten bedrijven wel overschakelen naar machines die het werk overnemen.”

RoboJob ontstond in de schoot van Aluro, het bedrijf dat Frans De Roovere bijna 50 jaar geleden oprichtte. Zijn zoon Helmut is nu CEO van RoboJob.

De Prijs Ondernemen wordt uitgereikt op 15 juni.