De handelsrechtbank in Turnhout heeft vanmorgen twee faillissementen uitgesproken van vennootschappen die aan mekaar zijn gelinkt. Enerzijds is er de bvba Halbraco, Kruisstraat 38 in Veerle, die een reisbureau runde. Op hetzelfde adres is de bvba De Wijngaard gevestigd met als activiteit ‘personenvervoer met autobussen’.

Zaakvoerder van beide firma’s is Ludwig Cools. Die maakte 2 jaar geleden via Made in Kempen bekend dat hij een samenwerking had opgezet met reisbureau De Kiezel en New Meret Cars, beide uit Meerhout. De reisbureaus gingen sindsdien door het leven als Bravotours/De Kiezel. Tegelijk kreeg Cools toen een onderscheiding van Jetair omdat hij in de voorafgaande periode het meeste reizen en reisverzekeringen van de touroperator had verkocht.

Kantoor dicht
Volgens een ex-medewerkster verkocht de zaakvoerder toen het klantenbestand en heeft hij nadien nog enkele maanden in de firma gewerkt vooraleer te vertrekken met een onbekende bestemming. Sinds 1 januari van dit jaar is het kantoor van Bravotours/De Kiezel aan de Vorstse Baan in Veerle-Laakdal gesloten en blijft enkel dat aan de Kiezel in Meerhout open. Zowel reisbureau Bravotours/De Kiezel in Meerhout als autocarbedrijf New Meret Cars staan buiten het faillissement van de 2 geciteerde bedrijven.

Curator in het faillissement van de bvba’s Halbraco en De Wijngaard is Tom Vandecruys.