Dienstencheque bedrijf Dienstenthuis heeft zijn hoofdkantoor verhuisd naar een nieuw pand aan de Steenweg op Gierle in Turnhout. Het is een toonbeeld van het nieuwe werken. Er staan op hoogte verstelbare bureaus, maar ook salonnetjes en een grote keuken. In de flat leggen sollicitanten een praktijkproef af en volgen thuishulpen opleidingen.

De Turnhoutse vestiging en ook het hoofdkantoor van Dienstenthuis bevonden zich vroeger in de Vianenstraat. De onderneming kocht de benedenverdieping van een nieuwbouw aan de Steenweg op Gierle. Hoewel er nog wat afwerkingswerkzaamheden moeten gebeuren, zitten de medewerkers toch al in hun nieuwe stek.

Praktijkruimte
“We kozen ervoor om salonnetjes te installeren”, vertelt afgevaardigd bestuurder Tim Klaassen tijdens een rondleiding. “Dat nodigt uit tot een informeler gesprek dan aan een bureau. Voor een rustig gesprek of wat afgezonderd werken, neem je plaats in de hub.”

Bureaus staan in de open ruimte maar ook in kleinere glazen ruimtes. Het zijn zit-sta bureaus zodat je je werkhouding kunt afwisselen. Centraal bevindt zich een grote keuken met een aanrecht en in het verlengde een tafel waaraan samen kan worden gegeten.

Verder is een flat nagebouwd inclusief living, keuken, bad- en slaapkamer,… Ze doet dienst als praktijkruimte. “Hier laten we sollicitanten praktische proeven afleggen en we geven er ook extra opleiding aan mensen die al in dienst zijn”, aldus nog Tim Klaassen.

In de nieuwe vestiging werken 12 mensen: kantoormedewerkers, jobassistenten en omkadering. Dienstenthuis bestaat 12 jaar en is in die periode sterk gegroeid. Het bedrijf verwacht in juni zijn 1.000ste medewerker aan te werven.