Ook met structurele steun zoekt Trezart contact met bedrijven

tresartHet straatkunstenfestival Trezart krijgt voor het eerst in zijn ontstaan structurele subsidies van de Vlaamse overheid. Vroeger waren er projectsubsidies maar nu uit de Vlaamse circuscommissie haar vertrouwen aan de hand van een structurele bijdrage gedurende twee jaar.

Trezart is de organisator van het straatkunstenfestival jaarlijks in september op het Zilvermeer in Mol. Daarnaast ondersteunt de vzw jong talent: theatermakers, acrobaten, circusartiesten, enz. “Zij kunnen een beroep doen op de productiecel”, legt Karen Delfosse van Trezart uit. “Die krijgen de kans om in residentie op het Zilvermeer een productie uit te werken, gekoppeld aan een aantal try-outs en/of een voorstelling op het festival.” Afgelopen maand werkte PiksPalace een nieuwe voorstelling uit tijdens hun verblijf op het Zilvermeer.

“We focussen de jongste jaren meer en meer op bedrijven aan de hand van Vip-formules op ons festival. We geven hen de mogelijkheid om een originele dag aan te bieden aan hun klanten of andere relaties”, aldus Karen Delfosse. “Het is nog te weinig bekend dat we dit doen en hier willen we de komende periode nog sterker op inzetten.” “Ook kunnen we voor bijzondere animatie zorgen op bijvoorbeeld bedrijfsfeesten”, vult haar collega Dorien Onsea aan.