Ook chocoladefabrikant Limar uit Turnhout heeft een nominatie te pakken voor de Prijs Ondernemen 2017 van Voka-Kempen. Het Lokaal Ondernemers Netwerk Voka Kempen Midden beloonde het bedrijf met haar LON-award.

Het was voorzitter Koen Van den Brande die tijdens een bedrijfsbezoek het goede nieuws aan managing director Robert Geuens mocht melden. “Limar is een op-en-top Kempens familiebedrijf dat werkt met een typisch Belgisch product”, zegt Koen Van den Brande, voorzitter Voka Kempen Midden. “Gestart als klein bedrijf in 1983 is de onderneming vandaag uitgegroeid tot een van de grote spelers op de Belgische chocolademarkt. Dankzij de productie van de fijnste Belgische pralines met de beste natuurlijke ingrediënten exporteert Limar naar meer dan 30 landen en voert het opdrachten uit voor gerenommeerde chocoladeverwerkers.”

Unieke machine
Het bedrijf draagt innovatie zeer hoog in het vaandel. Recent ontwikkelde ze mee een kettingloze pralinemachine die uniek is in de wereld van de industriële chocoladeproductie. Dankzij deze machine kunnen de pralines niet meer in aanraking komen met machineolie, wat zorgt voor een betere hygiëne, meer kwaliteit en verhoogde veiligheid.

“We zijn zeer blij met deze erkenning, vertelt managing director Robert Geuens. “Vooral het feit dat het onze medeondernemers zijn die ons hebben verkozen, doet extra deugd. Wij zijn zeer internationaal gericht, 80% van onze productie gaat naar het buitenland en als private label-producent hebben we geen eigen merk. Wanneer je dan toch opgemerkt wordt door collega’s in eigen streek, is dat iets om fier op te zijn. En ook voor onze medewerkers is het een pluim die ze op hun hoed mogen steken. Want zonder hen zouden we deze award niet ontvangen.”

De uitreiking van de Prijs Ondernemen 2017 vindt plaats op 16 juni.