BNI TurnhoutVanmorgen verzamelde bij Hotel Corsendonk Viane een 20-tal ondernemers. Het merendeel van hen komt wekelijks bijeen met het oog op de oprichting van een BNI-chapter in Turnhout. “Zodra we 25 vaste leden leden hebben, gaan we officieel van start”, zegt initiatiefnemer Ronny Van Baelen.

BNI is al dertig jaar wereldwijd actief en sinds 2,5 jaar ook in België. Er zijn zo’n 7.000 actieve chapters en meer dan 175.000 leden. Begin dit jaar werd in Herentals het eerste chapter in de Kempen opgestart, dat intussen 35 leden telt. Nu is het de beurt aan Turnhout.

Geven loont
“We zijn gestart in november-december”, vertelt Ronny Van Baelen, director consultant binnen BNI Limburg-Turnhout. “Momenteel hebben we in Turnhout veertien vaste leden. Wekelijks houden we informatiebijeenkomsten waarop leden mekaar beter leren kennen en waarop ook geïnteresseerden welkom zijn. Van leden vragen we een actieve inzet.” Het uitgangsidee van BNI is ‘Geven loont’ waarbij de leden mekaar gaan aanbevelen binnen hun netwerk. “Ze worden mekaars vertegenwoordigers”, aldus Van Baelen. Per chapter kan maar één lid uit een bepaalde beroepscategorie aansluiten.

BNI-Turnhout mikt op regionale ondernemers die op maximum een half uur of 30 km rond Turnhout wonen. De wekelijkse bijeenkomst vindt plaats op dinsdag van 6.45 tot 8.30 uur in Hotel Corsendonk Viane. “We hopen eind augustus, begin september 25 vaste leden te hebben om dan officieel van start te gaan”, besluit Ronny Van Baelen, die zich beschikbaar houdt voor verdere informatie. Ook in Mol is een BNI-chapter in oprichting.