Ook het kapsalon handelt groen

he & sheTraditionele zelfstandigen kunnen flink kosten besparen door hun oude verlichting te vervangen door energiezuinige led. Kapsalon He & She in Turnhout bijvoorbeeld realiseert een besparing van 2/3de op het stroomverbruik, terwijl het over meer en beter licht beschikt.

Dagelijks om 7.30 uur gaat in het kapsalon het licht aan boven de kaptafels en dat blijft de hele dag branden. “We hadden kunnen overwegen om zonnepanelen te plaatsen, maar we oordeelden dat het beter was om eerst het verbruik aan te passen om daar dan later de energietoevoer op af te stemmen”, vertelt zaakvoerster Kaatje Paeleman.

Perfecte verlichting
Op voorstel van ledspecialist Dilito uit Gierle werden de traditionele T5-tubes vervangen door de eerste led T5-buizen in Europa. “Met deze oplossing konden we onze bestaande infrastructuur behouden zonder echt ingrijpende wijzigingen door te voeren”, aldus nog de zaakvoerster. “We hebben nu perfecte verlichting op onze werkplekken. Omdat we gespecialiseerd zijn in bepaalde technieken die een perfecte lichtinval vereisen, was vooral de lichtspreiding zeer belangrijk. We hebben in het verleden zoveel en zo’n perfect licht nooit mogen ervaren.”

“Als kapsalon dragen we nu bij tot een meer milieubewuste zaakvoering. We denken nu écht veel groener en kunnen als bedrijf ook best trots op zijn op onze sterk verbeterde ecologische voetafdruk.”