Ook de Zuiderkempen krijgt zijn BNI

DSC_2842Netwerkorganisatie Business Network International, beter bekend als BNI, richt een afdeling Zuiderkempen op. Die gaat officieel van start op 24 maart in cultuurcentrum Zwanenberg in Heist-op-den-Berg. 22 leden zullen zichzelf, hun bedrijf en BNI Zuiderkempen voorstellen aan meer dan honderd gasten. Dit nieuwe BNI-chapter is de 55ste afdeling in Vlaanderen en samen hebben ze zo’n 1.800 leden. In de Kempen bestaan al groepen die werken vanuit Herentals, Turnhout en Mol. In Laakdal is een nieuw chapter in oprichting, dat nu al wekelijkse bijeenkomsten houdt in feest- en seminariezalen De Vesten.

Op vraag van
“De vraag voor de oprichting van dit nieuwe chapter is gekomen vanuit de ondernemers”, zegt Luc Jacobs, regiodirecteur BNI Antwerpen-Mechelen. “Heist-op-den-Berg is ook centraal gelegen tussen Lier en Mechelen, waar we al afdelingen hebben. BNI Zuiderkempen mikt op ondernemers die op maximum 30 minuten van onze vaste locatie (F&S-lounge bij KSK Heist) in Heist wonen of werken.”

BNI biedt zakenmensen een omgeving waarin zij waardevolle, zakelijke aanbevelingen uitwisselen met andere ondernemende personen. Dat gebeurt via een marketingstrategie die erop gericht is dat leden met elkaar vertrouwen opbouwen, ideeën en contacten uitwisselen en daardoor elkaar kunnen introduceren in hun netwerken. Binnen een BNI-groep mag er slechts één afgevaardigde per beroepscategorie zijn zodat de leden elkaar niet beconcurreren.


Neteland 1 jaar

Een dag eerder, op woensdag 23 maart, viert BNI Neteland zijn eerste verjaardag bij Garage Hermans aan de Toekomstlaan in Herentals. Dit chapter bestaat intussen uit 36 leden, die in totaal 224 bezoekers mochten verwelkomen en 1,8 miljoen euro omzet voor mekaar genereerden. Voor de viering van hun eenjarig bestaan nodigen ze collega ondernemers uit.