Ook Cipal ontvangt Microsoft-award

Vlnr: Dirk Caals (Microsoft), Filip Francken (Cipal), Patrick Campenaerts (Cipal), Michael Beal (Microsoft), Jo Wouters (Cipal).

Vlnr: Dirk Caals (Microsoft), Filip Francken (Cipal), Patrick Campenaerts (Cipal), Michael Beal (Microsoft), Jo Wouters (Cipal).

Vanuit de Kempen viel niet alleen Vanroey.be uit Turnhout in de prijzen bij de uitreiking van de Microsoft-awards in Orlando. Cipal uit Geel mocht de Microsoft Public Sector Award voor Belux mee naar huis nemen.

“We sloten zo’n jaar geleden een strategisch partnership af met Microsoft”, legt Patrick Campenaerts van Cipal uit. “We hebben aan aantal projecten met hun producten uitgewerkt waarbij het eerste echt grote de implementatie was van Office 365 voor de stad Mechelen. Dat dateert van eind vorig en begin dit jaar.” Momenteel is het bedrijf, dat werkt voor gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse overheid, bezig met de integratie van de Azure-services van Microsoft aan het eigen Cipal-datacenter.

“Voor ons is de award een belangrijke erkenning”, zegt Campenaerts. “Microsoft is toch een autoriteit in de softwarewereld en hiermee erkennen ze ons als een innovatie partner.”

Volgens Dirk Caals, partner manager Microsoft Belux, is dit de start van iets veel groter. “Microsoft ziet Cipal vandaag als een speerpunt van innovatie en transformatie van de ICT-sector bij de publieke overheden.”