Ontwikkelaar Dirk Baelus koopt Innerme terug van Omega Pharma/Perrigo

Marc Coucke (links) en Dirk Baelus bij de voorstelling van het boek 'Op weg naar balans'.

Marc Coucke (links) en Dirk Baelus bij de voorstelling van het boek ‘Op weg naar balans’.

Ruim 2 jaar geleden verkocht Dirk Baelus uit Arendonk zijn bedrijfje Innerme, gespecialiseerd in natuurlijke sportvoeding, aan Oce Bio, een dochteronderneming van Omega Pharma. Vandaag maakt hij bekend dat hij het terug heeft gekocht, ditmaal van Perrigo, dat intussen Omega Pharma heeft overgenomen. “Ik wil van Innerme dé natuurlijke sportvoeding van Europa maken”, zegt hij ambitieus.

“Een jaar nadat ik verkocht had, werd Omega Pharma overgenomen door Perrigo”, vertelt Dirk Baelus, die voor Innerme als consultant bleef werken. “De eisen van Perrigo waren op medisch vlak dermate streng voor producenten dat mijn 3 oorspronkelijke energiebars uit het gamma moesten. Intussen brachten we wel 2 nieuwe repen, een proteïne- en fruit- en notenreep, op de markt via een andere producent en ook de energiegel en de natuurlijke dorstlessers bleven in het gamma. Maar die oorspronkelijks bars vormden de basis van heel het verhaal. Met het verdwijnen ervan kon ik maar moeilijk leven.”

Snel schakelen
Waarop de ontwikkelaar van de natuurlijke en biologische sportproducten stappen zette om het merk terug te kopen, wat hem uiteindelijk is gelukt. “Ik ga Innerme zelf weer opstarten vanuit een nieuwe vennootschap met de steun van 2 andere partners, waaronder een groothandel in natuurproducten. De 3 oorspronkelijke bars komen terug en we werken aan nieuwe producten, waaronder een proteïnepoeder voor shakes. Ik ben heel blij dat ik het weer volledig zelf in handen kan nemen. Het geeft de mogelijkheid om snel te schakelen en nieuwe producten te ontwikkelen.”

De producten van Innerme zijn momenteel verkrijgbaar in een 100-tal natuur- en een 20-tal sportwinkels in België, Nederland en Luxemburg. Na de verdere uitbouw van België en Nederland zijn de ambities vanaf nu Europees. “Ik heb intussen geleerd dat je alleen niets kunt bereiken en dat je partners nodig hebt. Ik heb nu de juiste gevonden.”

Dirk Baelus schoolde zich 10 jaar geleden om van rokende en drinkende cafébaas tot semiprofessioneel triatleet die zijn prestaties levert op basis van een volledig natuurlijke voeding. Zijn opmerkelijk levensverhaal schreef hij neer in het boek ‘Op weg naar balans’.