De Balense start-up OnlineWerkrooster is overgenomen door Protime, dat deel uitmaakt van SD Worx groep. OnlineWerkrooster werd opgericht door Nick Geys en Bert Neels en specialiseert zich in personeelsplanning, vooral in de horeca en retail. Door aan te sluiten bij een grotere organisatie, kunnen de Kempenaars sneller hun internationale ambities waarmaken.

OnlineWerkrooster heeft zich sinds de opstart in 2016 een sterke positie in het Belgische KMO-segment opgebouwd en telt anderhalf jaar later bijna 500 klanten, vooral horeca- en retailbedrijven. Het bedrijf legt zich toe op het managen van sterk wisselende planningen met flexibel personeel en stelt zich tot doel de volledige hr-administratie te automatiseren.

Zelfstandig opereren
Momenteel werken 9 mensen voor OnlineWerkrooster. Protime kondigt aan meteen kapitaal te investeren om het team uit te breiden. De overnemer is gespecialiseerd in workforce managementoplossingen en actief in bijna heel Europa. De Kempenaars krijgen nu toegang tot dit netwerk van klanten en partners. Hoewel Protime volledig eigenaar wordt van het bedrijf, blijft OnlineWerkrooster zelfstandig opereren.

Nick Geys, zaakvoerder en co-founder bij OnlineWerkrooster: “Met deze stap verzekeren wij onze toekomst als bedrijf. Wij hebben een partner gevonden die ons organisatorisch en financieel kan ondersteunen om nog sneller te groeien. De knowhow en marktkennis is van onschatbare waarde voor ons als start-up. Daarnaast is Protime voor ons een springplank om ons product over de grens aan te bieden.”

Peter s’Jongers, CEO bij Protime. “Onze bedrijven zullen elkaar versterken in het productaanbod en in de positie naar de markt. Wij kunnen gebruikmaken van hun specialistische kennis van planning, en zij profiteren van onze internationale voetafdruk.”