Wint de Balense start-up Onlinewerkrooster.be de Bryo Rookie 2017? Het antwoord kennen we op 9 mei. Dan reikt Voka zijn jaarlijkse Bryo Awards uit aan ‘vliegende starters’. Nick Geys (29) uit Balen en Bert Neels (30) uit Lommel richtten in de lente vorig jaar hun vennootschap op. Intussen hebben ze al bijna 100 klanten voor hun persooneelsplanning platform.

Geys en Neels zijn voormalige studiegenoten Informatica bij Thomas More in Geel. “Tijdens onze studies verzorgden we de personeelsplanning van 2 grote horecazaken”, vertelt Nick Geys. “Dat was een hele puzzel waar we per week makkelijk zo’n 3 tot 4 uur mee bezig waren. Dat moest beter worden en zo zijn we op het idee gekomen.”

In 2013 stelden ze hun beta-versie van Onlinewerkrooster.be voor op de Horecabeurs en wonnen de prijs van beste nieuwe dienst. Ze sleutelden verder aan het platform en gingen in november vorig jaar van start met de verkoop. “De personeelsplanning wordt voor veel bedrijven almaar complexer, denk maar aan horecazaken en supermarkten die niet langer van 9 tot 17 uur open zijn.” Het platform laat toe om de planning in te vullen, rekening te houden met beschikbaarheid en vakanties, management te voeren, enz. “Bij ons weten zijn wij de enigen met een rechtstreekse Dimona-koppeling”, benadrukt Nick Geys. “Ook is er een koppeling met de kassa’s en sociale secretariaten mogelijk.”

11 sectoren
Vorig jaar werd een 1ste personeelslid in dienst genomen, dit jaar nog volgt een 2de. Klanten zijn er intussen in 11 sectoren. Zo’n 70% situeert zich in de horeca. Tegen de zomer komen er ook een Engels- en Franstalige versie van de app.

Stemmen voor het Kempense Onlinewerkrooster.be kan nog tot en met 3 mei via deze link.