De Balense start-up OnlineWerkrooster is geselecteerd voor het istart-acceleratorprogramma van de Leuvense onderzoeks- en innovatiehub imec. Naast een initiële investering van 50.000 euro kunnen de in totaal 6 weerhouden start-ups de komende 6 tot 18 maanden gebruik maken van professionele coaching, workshops en begeleiding.

OnlineWerkrooster is een tool voor het automatiseren van de personeelsplanning en payrolling die synchroniseert met het sociale secretariaat. De applicatie biedt veel flexibiliteit, ideaal voor sectoren die vaak last-minute wijzigingen moeten doorvoeren zoals de horeca. Doordat het gebruiksvriendelijke platform de administratie automatiseert, wordt kostbare tijd uitgespaard. De tool bevat ook online vakantiebeheer, een tikklok en kan volledig automatisch dimona-aangiftes doen. De tool houdt bij het plannen rekening met de lokale wetgeving en de beschikbaarheid van personeel.

Momenteel heeft OnlineWerkrooster al meer dan 150 betalende klanten, voornamelijk in de horecasector. Met de hulp van imec.istart willen ze hun klantenbestand in België verder uitbreiden en hun automatisatie verder uitwerken. Op termijn heeft het team ook internationale ambities.

Studiegenoten
OnlineWerkrooster werd in de lente vorig jaar opgericht door Nick Geys en Bert Neels, voormalige studiegenoten Informatica bij Thomas More in Geel. Al tijdens hun studentenperiode verzorgden ze de personeelsplanning van 2 grote horecazaken. Een hele klus vonden ze en dat werd de start voor de online tool.