Online verkoop gezelschapsspellen neemt hoge vlucht

lotanaOnder de naam Lotana groeperen Tim Schoors en Marjolijn Van Mellaerts uit Westerlo voortaan vijf online winkels. Daarmee verkopen ze bordspellen, speelgoed, puzzels, Mini-loco en knutselgerief. Om de zaken te professionaliseren richtten ze vorige week de bvba Lotana op, waarin ze beiden een gelijke participatie namen. De verkoop loopt zo goed dat ze dringend op zoek zijn naar een groter magazijn.

Vanuit zijn passie voor gezelschapsspellen startte Tim Schoors zeven jaar geleden met de webshop Spelmagazijn. Die groeide uit tot een gevestigde waarde en telde sindsdien duizenden klanten. “De verkoop van gezelschapsspellen is sterk seizoensgebonden”, legt zijn vrouw Marjolijn Van Mellaerts uit, die voltijds in de zaak werkt terwijl Tim dat deeltijds doet. “De piek ligt in de winter en verder is er een kleine piek net voor de zomervakantie. We zochten een uitbreiding voor een verkoop het hele jaar door.”

Die is er nu via speelgoedmagazijn.be, puzzelmagazijn.be, miniloco.be en creatiefmagazijn.be. Spelmagazijn.be levert nog altijd 80% van de omzet, maar de bedoeling is dus dat daar verandering in komt. “Onze klanten zitten over heel België”, vertelt Van Mellaerts, “met de nadruk op Vlaanderen. Zo’n 5% van de verkoop gebeurt in Nederland.”

Leveren uit stock
Dat de zaken zo goed draaien, zorgt voor een probleem. “We zijn op zoek naar een groter magazijn”, vertelt Marjolijn. “Het huidige van honderd vierkante meter bouwden we zelf in de tuin, maar dat puilt uit. We hebben zo’n 2.000 verschillende spellen in stock omdat we vanuit onze voorraad willen leveren. Wat we zoeken, is twee- tot driehonderd vierkante meter en liefst in de buurt zodat we onze service kunnen blijven garanderen.”

Lotana wil zich nog verder specialiseren in bordspellen. “Jaarlijks komen er honderden bij en het is telkens afwegen welke we in het assortiment willen. Ook het kinderassortiment willen we uitbreiden. Recent sloten we een overeenkomst met het Duitse HABA waardoor we als eerste hun producten hier online kunnen verkopen.”

Andere recent opgestarte vennootschappen vind je hier.