Online spellenshop opent fysieke winkel in Westmeerbeek

spelshopDit weekend opent de Spelshop de deuren op de site La Corbeille in Westmeerbeek. De Spelshop is al enkele jaren een online winkel waarmee Mathias Gezel, Tom Delmé en later ook Claudia Vercammen, de vriendin van Mathias, gezelschapsspellen verkopen. “De klanten vroegen om de spellen op voorhand te kunnen spelen en ook om de dozen eens te kunnen vastnemen”, verklaart Claudia Vercammen de opening van een fysieke winkel.

Het waren Mathias en Tom die de Spellenshop 5 jaar geleden boven de doopvont hielden. Een jaar geleden vervoegde Claudia het duo. “Tom en Mathias begonnen met 2 paletten. Ondertussen bestaat het assortiment uit zo’n 3.500 verschillende spellen. Om maar te zeggen: we zijn hard gegroeid”, aldus de dame uit het gezelschap.

Voltijdse job
Plaatsgebrek op de vorige locatie in Ramsel werd meer en meer een probleem zodat ze uitkeken naar een grotere vestiging. Dat werd een unit op de nieuwe bedrijvenzone La Corbeille, waar ze niet alleen beschikken over opslag, een winkel maar ook een speelzaal waar de klanten spellen kunnen uitproberen. De verzending van de online verkoop gebeurt intussen ook van hieruit.

De 3 runnen de Spelshop naast hun voltijdse beroepsbezigheden. “We hopen dat de zaak zodanig evolueert dat het een fulltime job wordt voor iemand van ons”, aldus nog Claudia Vercammen.