Onderzoek naar elektrische mobiliteit uit labo gehaald

EnergyVille en Circuit Zolder tekenden tijdens de Awards Ceremony van ‘Clean Car of the Year’ en ‘Clean Truck & Van of the Year’ een Letter of Intent voor meer en betere samenwerking bij het onderzoek naar elektrische mobiliteit. Hierdoor zal EnergyVille voor sommige testen met elektrische voertuigen gebruik mogen maken van de Zolderse infrastructuur en van het circuit zelf. Anderzijds verbinden de partijen zich ertoe om samen projecten en bedrijven voor elektrische mobiliteit te zoeken en om samen evenementen te organiseren.

EnergyVille is een onderzoekssamenwerking van VITO en KU Leuven, en doet onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. Binnen elektrische mobiliteit spitst EnergyVilles onderzoek zich toe op de intelligente integratie van elektrische voertuigen in het elektriciteitsnet van vandaag en morgen. Daarbuiten wordt ook ruime aandacht besteed aan laadmogelijkheden, het energie-opslagpotentieel van elektrische voertuigen en ook batterijen.

Ronnie Belmans, CEO van EnergyVille: „Deze Letter of Intent geeft ons de mogelijkheid om onze technologie voor elektrische mobiliteit uit het labo te halen en in real-life te testen. Dit is een vitale brug tussen idee en afgewerkt product.” Jacques Heynen, Voorzitter Raad van Bestuur Circuit Zolder legt uit waarom dit zo belangrijk is: “Er zit toekomst in Circuit Zolder, ook als centrum voor onderzoek naar groene innovatie en mobiliteit. Wij beschouwen de Clean Mobility Smart Lab als een belangrijke pijler binnen onze diversificatiestrategie. We willen een host zijn waar ook onderzoek zich thuis voelt, en dit kan niet zonder de steun van diverse partijen.”