Vrijdag 17 november vindt het eerste netwerkevent plaats onder de titel Ondernemend Beerse. Dat krijgt de steun van het gemeentebestuur, Voka, Unizo en Ondernemend Vlimmeren. Gastheer is het audiovisueel bedrijf PFL, dat zelf recent naar Beerse is verhuisd.

“De voorbije 2 jaar zijn zeker 15 nieuwe bedrijven zich in Beerse komen vestigen, na de uitbreiding van het industrieterrein met 50 hectare”, zegt schepen van Economie Stefan Poortmans. “We wilden hen een warm welkom bezorgen, maar tegelijk laten kennismaken met ondernemers die al langer in onze gemeente actief zijn. Zo is het idee gegroeid om een grote netwerkbijeenkomst te organiseren.”

Zowel Voka als Unizo verlenen hun medewerking door hun leden op te roepen om zich aan te melden. Datzelfde geldt voor Ondernemend Vlimmeren, een Vlimmerse organisatie van middenstanders. “Middenstanders hebben er zeker belang bij om mensen uit de grote bedrijven te leren kennen”, aldus nog de schepen, die zelf ook zaakvoerder is van het bedrijf AquaVision.

TV-kok
De organisatoren hebben voorlopig het raden naar de opkomst maar rekenen toch op 150 tot 200 aanwezigen. Die worden gelokt met sprekers over duurzame energie en recrutering, en culinaire verwennerij door Njam! tv-chef Nicolas Nuyens, die in Beerse een cateringbedrijf runt.

“Tijdens de voorbereidende gesprekken gingen al stemmen op om van Ondernemend Beerse een permanente organisatie te maken, die op lokaal vlak nog meer initiatieven wil nemen, bijvoorbeeld rond informatiedoorstroming en netwerking”, aldus nog Stefan Poortmans.