Ondernemers steken asperges bij Sus Van Olmen

asperges “Klagen over het weer brengt niets op. Het kost alleen geld.” Dat is het motto waaronder een groep jonge ondernemers van de 41-club en de Ronde Tafel dinsdagavond hebben verzameld bij aspergeteler Sus Van Olmen in Noorderwijk.

“Onze bedoeling was dubbel”, verduidelijkt initiatiefnemer Wim Heylen (Groep Heylen). “In de eerste plaats willen wij als jonge ondernemers een statement maken. We willen de aandacht van het publiek vestigen op de vaststelling dat het weer voor de resultaten van iedere ondernemers belangrijker is dan de conjunctuur van het moment voor de resultaten. Dat dit zo is voor de landbouw en de horeca, weet iedereen. Maar ook heel wat andere ondernemingen zien in hun resultaten de effecten van het weer.  We maken dit statement niet om er over te klagen en te zagen. Wel om alle gedoe over de crisis wat te relativeren. Uiteindelijk is er maar één remedie die helpt: de handen uit de mouwen steken.” Daarnaast was het de bedoeling om een gezellige ontmoeting te organiseren tussen jonge ondernemers.

“Wij zijn bij aspergeteler Sus van Olmen met zijn allen asperges gaan steken”, zegt Heylen. “Een symbolische daad om een ondernemer te steunen voor wie de effecten van het weer bijzonder groot zijn. Maar natuurlijk hebben we ook aan het groepsgebeuren gewerkt. Samen asperges steken. En ze daarna samen klaarmaken en verorberen.”

Verwant en interessant: