Van 9 tot 19 november fietsen de Kempense ondernemers Klaus Raeymaekers en Stef Gys voor het goede doel in Kameroen. Ze nemen deel aan Velo Afrique en zamelen geld in voor de bouw van een school, een weeshuis en een medische hulppost. De 2 zijn niet aan hun proefstuk.

Klaus Raeymaekers uit Beerse runt al 30 jaar een bedrijf als landmeter, expertise en vastgoed. RDK, Matexi, Danneels-Projects,… zijn belangrijke klanten. Stef Gys woont in Vosselaar maar zijn bedrijf Segorex bevindt zich ook in Beerse. Het is gespecialiseerd in waterbehandeling, regenwaterrecuperatie en afvalwaterbehandeling. Naast particulieren zijn de rusthuizengroep Armonea, bouwbedrijven als Athago en Woningbouw Dockx, gemeentebesturen, enz. klant.

Zwakkeren steunen
De 2 zijn lid van serviceclub Rotary Hoogstraten. “We dragen graag ons steentje bij voor de zwakkeren in onze samenleving”, vertellen Klaus en Stef. “Met onze deelname nu steunen we concrete projecten in Afrika die daadwerkelijk het verschil maken. Tegelijk zijn we allebei sportieve mountainbikers en rijden we jaarlijks verschillende avontuurlijke tochten.”

Klaus heeft al ervaring in Kameroen, Senegal, Marokko en Zuid-Afrika, terwijl Stef zich meer concentreerde op de wekelijkse MTB-tochten en recreatieve fietstochten in België, Duitsland, Kroatië,…

In juni van dit jaar stonden ze al eens aan de start van Dwars door België, een organisatie van Broederlijk Delen waarvan de opbrengst naar een landbouwproject in Burkina Faso ging. Deze keer zijn ze 10 dagen weg. “We zijn in Kameroen met 40 deelnemers en leggen in totaal 480 km af met 7.750 hoogtemeters. Er worden 2 rustdagen ingelast”, blikken de 2 vooruit. Beiden brachten voor dit avontuur 2.500 euro aan sponsoringgeld bij mekaar. “Voor 2018 zijn we nog op zoek naar de juiste uitdagingen”, besluiten ze.