Ondernemers mogen koersen voor profrenners

gilbertHet negende na-Tourcriterium van Herentals wordt dit jaar gereden op donderdag 25 juli. De beroepsrenners, onder wie wereldkampioen Philippe Gilbert, beginnen eraan rond 19.30 uur om als het even kan net voor het donker binnen te zijn. In de plaats van de dameswedstrijd van de voorbije jaren komt er nu in de vooravond een wedstrijd waarin bedrijven elkaar kunnen bekampen. De nieuwkomer heet de AG Insurance-Trofee.

“Bedoeling is dat ondernemingen teams samenstellen van drie renners, met één vrouw erbij. Die teams zullen tijdrit rijden in de vorm van een estafette. Nadien komen de snelste deelnemers per bedrijf tegen elkaar uit in een koers van zeven ronden doorheen hartje Herentals. We mikken op maximaal twintig bedrijven”, zegt Bart Timperman, woordvoerder van Herentals Fietst. Het snelste bedrijf in de totaaltijd en de winnaar van de slotkoers worden na het criterium gehuldigd samen met de winnaars van de beroepsrenners.

De organisatie wil hiermee onderstrepen dat de betrokkenheid van bedrijven uit de regio het ganse evenement gratis houdt. “Onze klassieke VIP-tent is intussen hét netwerkevenement voor ondernemers”, verduidelijkt Bart Timperman. “Een goede 900 ondernemers ontmoeten er elkaar en hun klanten in een verzorgd kader en een unieke sfeer. Met de AG-insurance trofee geven we bedrijven een extra kans op zichtbaarheid en participatie. De ondernemingen die meerijden krijgen een eigen VIP-arrangement én een pak gratis publiciteit. Want ze rijden de uren voor de profs door de bomvolle stad. Een commerciële buitenkans. Voor ons is de AG Insurance-Trofee ook een grotere kans op betrokkenheid van het publiek, want wellicht rijden er door de deelnemende ondernemingen uit de regio, mensen mee die ok supporters meebrengen.”

Herentals Fietst vindt plaats op donderdag 25 juli. Een dag later is er Herentals Feest met optredens van tal van artiesten. Alle informatie is te vinden op de website www.herentalsfietst.be. Daar kunnen geïnteresseerde bedrijven zich ook inschrijven voor de AG Insurance-Trofee.