Kempense ondernemers kunnen elkaar helpen

kris de backerKempenaars netwerken graag. In de regio zijn verscheidene breed vertakte netwerken actief waar ondernemers elkaar vinden. Met Succes ontmoet succes werd nog een bijkomende organisatie opgezet waar bedrijfsleiders de ontwikkelingen van de dag kunnen doorpraten.

Succes ontmoet succes is als netwerkorganisatie gegroeid uit het bedrijf Rescotec. De onderneming uit Geel spitste zich aanvankelijk vooral toe op het IT-gebeuren doch vanuit datacenterservices, weg- en e-marketing is het bedrijf geleidelijk geëvolueerd in de richting van interactieve discussies, zegt organisator Kris De Backer. “Wij organiseren in dit opzicht wekelijkse bijeenkomsten, maandelijkse voorstellingen en driemaandelijkse symposia waar we op een kleinschalige basis de dingen voor ondernemers op een lijn zetten. Succes ontmoet succes is dan een label waar Rescotec mee uitpakt.”

Kris De Backer werkt samen met Hans Vandenborre waarmee hij eerder ook al het bedrijf Troga opzette, een distributeur van kantoorbenodigdheden.

Een zoveelste netwerkgebeuren? “Toch niet”, zegt Kris De Backer. “Vooral niet omdat wij heel erg gepersonaliseerd bezig zijn. Wij gaan uit van de persoonlijke behoeftes van een ondernemer. Wij hebben helemaal niet de ambitie om de grootste te zijn en om nog maar eens een colloquium rond steeds dezelfde thema’s op te zetten. Een van onze steunberen onder onze organisatie is “co-creatie.” Het komt erop aan elkaar als ondernemers te helpen en samen lijnen op te bouwen. Wij hebben het gevoel dat daar niet enkel in de Kempen een grote behoefte aan is. Wij gaan het label daarom ook uitdragen in Antwerpen, Leuven en Zuid-Nederland.”