Jan van Tichelen (foto: Maria De La Cruz).

Jan van Tichelen (foto: Maria De La Cruz).

Herentals heeft op enkele dagen tijd afscheid moeten nemen van twee bekende ondernemers. Eerst overleed op 87-jarige leeftijd Willy Pollet, voormalig zaakvoerder van Pollet Brandstoffen. Drie dagen later ging ook Jan van Tichelen van ons heen. Hij werd 80 jaar.

Het was de vader van Willy, Frans Pollet, die het bedrijf in 1925 oprichtte. Door de jaren heen breidde dat uit met verschillende nevenbedrijven die actief waren in onder meer asfalt, kunststoffen en dakrollen. Aan het Albertkanaal beschikte de onderneming over opslagtanks voor brandstoffen en oliën. Bij de millenniumwisseling nam Pollet NV een nieuw en modern logo in gebruik. Vandaag bevoorraadt Pollet bijna 50 benzinestations onder eigen label over heel Vlaanderen.

Veelvuldig voorzitter
Jan van Tichelen kennen velen dan weer als de juwelier die de familiezaak Huis Hegh in het Hofkwartier verder zette. Hij bracht ook verschillende braderieën per straat samen om één gemeenschappelijk braderie te organiseren die nog altijd plaatsvindt. Van Tichelen was verder voormalig voorzitter van Unizo-Herentals (destijd NCMV), de Kempische Jaarbeurs, het Braderijcomité, de vzw Thals en nog enkele verenigingen. De jongste jaren was hij minder goed te been en ademhalingsmoeilijkheden beletten hem nog vaak het huis te verlaten. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op 9 januari om 12 uur in de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals.