Voor het eerst in de eeuwenoude geschiedenis van het Heilig Graf in Turnhout vindt binnen de schoolmuren een Open Coffee plaats. Het netwerkevenement voor ondernemers strijkt er vrijdag 23 februari neer voor een ‘on tour’. Meteen een ideale gelegenheid voor ondernemers en leerkrachten om sterkere banden te smeden.

Vanuit de school namen Marjan de Kinderen en Leentje Hermans het initiatief. Vorig jaar organiseerden ze al eens een interne Open Coffee om hun collega’s het concept te leren kennen. Deze keer wordt het initiatief uitgebreid naar ondernemers.

Leerbedrijven stellen zich voor
“Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor scholen kunnen netwerkevenementen nuttig zijn”, vertellen de 2. “Als secundaire school hebben we bedrijven nodig voor onder meer stageplaatsen, bedrijfsbezoeken of om bijvoorbeeld op de hoogte te zijn van bijscholingen voor vacatures die moeilijk ingevuld geraken.”

De Open Coffee loopt vrijdag van 8 tot 10 uur in de Feestzaal op de campus Patersstraat in Turnhout. Vanuit de school worden leerkrachten afgevaardigd in functie van de bedrijven die zich inschrijven. Ook 4 leerbedrijven van de school zullen zich voorstellen aan de deelnemers.

Op voorhand aanmelden is wenselijk, maar wie vrijdagochtend pas beslist om te gaan, is ook welkom. Na afloop zijn de aanwezigen uitgenodigd voor een rondleiding door de historische gebouwen van de school.