Vanavond is de feitelijke vereniging Buitengewoon Ondernemend Beerse opgericht. Die volgt op de organisatie van een eerste netwerkevent voor ondernemers uit Beerse en Vlimmeren, dat vrijdagavond plaatsvindt. “We willen onze werking een permanent karakter geven”, zegt Dominic De Gruyter, zaakvoerder van PFL en voorzitter van het nieuwe BOB.

Die eerste netwerkbijeenkomst vrijdagavond gebeurt op initiatief van schepen van Economie Stefan Poortmans en is meteen een groot succes. Meer dan 220 ondernemers schreven zich in voor het event in de nieuwbouw van de specialist in licht, geluid en video PFL aan Rouwbergskens. Daar kunnen nog mensen bijkomen, want de inschrijvingen worden pas woensdagavond afgesloten.

Onderlinge business stimuleren
“Dit is buiten alle verwachtingen”, aldus gastheer Dominic De Gruyter. “En een bewijs dat er belangstelling is voor dit soort van initiatieven. We willen dat de ondernemers mekaar leren kennen. Pas wanneer je weet wie wat doet, kan je ook samen zaken doen. Want dat is het uiteindelijk doel: de onderlinge business stimuleren want dat maakt je als regio sterker.”

En dus komt er zeker een vervolg op dit eerste event. Om dat in goede banen te leiden is een vereniging opgericht. Dominic De Gruyter (PFL) wordt voorzitter, Jan Reggers (in4events) penningmeester, Bruno Van den Broeck (ambtenaar gemeente Beerse) secretaris en met bestuursleden Stijn Goethals (Plantrent), Wouter Luyckx (advocaat) en Dirk Luyckx (Unizo).

“We gaan ondernemers samenbrengen op een laagdrempelige manier, bijvoorbeeld via events maar ook via bedrijfsbezoeken. We hebben in Beerse verborgen parels waarvan de buitenwereld niet weet wat ze doen. Netwerking is een belangrijk onderdeel maar elke bijeenkomst willen we ook diepgang geven via sprekers of demonstraties. Iedereen met een BTW-nummer zal welkom zijn.”