Ondernemer bezorgt 80 mensen met beperking de dag van hun leven

de pressJonny Janssens, zaakvoerder van de PRESS drukkerij uit Laakdal, draagt het hart op de juiste plaats. Hij nodigde in totaal 80 mensen met een beperking en hun begeleiding uit voor een bezoek aan de Olmense Zoo. “Het geluk dat ik bij die mensen zag, bezorgde me tranen in de ogen”, zegt hij.

Naast commercieel drukwerk is de PRESS drukkerij ook uitgever van Close Magazine, het Nieuwsblad van Geel en Het Boerenbelang. “We hadden afspraken gemaakt met de Olmense Zoo voor een klantendag voor Close Magazine”, doet Jonny Janssens het verhaal. “Omdat er nog budget overbleef, gingen we nadenken over wie we nog konden uitnodigen. Uiteindelijk bracht ons dat tot mensen met een beperking uit instellingen in de buurt.”

Nooit meegemaakt
Voor 80 hulpbehoevenden uit De Waaiburg, De Schakel, Den Brand, MPI Oosterlo, De Witte Mol en Huis De Post werd het een dag om nooit te vergeten. Ze genoten van een ontbijt en broodjeslunch, mochten overal naar de dieren gaan kijken en naar de speeltuin. “De dankbaarheid die ik van die mensen terugkreeg, heeft met echt gepakt”, zegt de ondernemer. “Ik kreeg van de instellingen te horen dat ze het nog nooit hadden meegemaakt dat een bedrijf hen zoiets aanbood. Die impact had ik nooit verwacht.” Ook de medewerkers van de PRESS zetten zich een dag belangeloos in.

Jonny Janssens hoopt dat zijn initiatief ook andere ondernemers inspireert. “We moeten meer lokaal gaan denken. Lokaal is er veel behoefte. We kunnen grote organisaties en nationale campagnes steunen, maar naast de deur is er ook veel nood. Ik wil dit nog meer gaan doen, misschien niet hetzelfde. Maar ik wil dingen doen naar mensen die iets niet kunnen, bijvoorbeeld een klas een schoolreis bezorgen die ze anders niet kunnen maken.”