Voetbal en business gaan hand in hand. Maar in Turnhout zijn ze van oordeel dat de banden nog best wat kunnen worden aangehaald. Daarom nodigt Ondernemend Turnhout zichzelf uit bij voetbalclub KFC Turnhout voor een avond rond het thema ‘Hoe sportief is Turnhout? Sportief en gezondheid op de werkvloer’.

Het informatief netwerk Ondernemend Turnhout haalt onder het voorzitterschap van Pat Van Roey (VanRoey.be) de banden aan tussen ondernemingen, de lokale overheid en het onderwijs aan de hand van een 4-tal bijeenkomsten per jaar, telkens op een andere locatie en met een ander thema.

Voor de bijeenkomst op 19 april ligt de focus op gezondheid en sportiviteit. Niet toevallig is KFC Turnhout de gastlocatie. “Als voetbalclub spelen we daarnaast een belangrijke maatschappelijke rol”, zegt voetbalvoorzitter Ignace Kroos, “en die zal ik toelichten tijdens deze avond.”

Meer dan 100 sponsors
De club is voor de eerste keer gastheer voor dit gezelschap maar heeft uiteraard wel meer contacten met het plaatselijk bedrijfsleven. “Alles bij mekaar hebben we meer dan 100 verschillende sponsors vanuit het lokale bedrijfsleven”, aldus nog de voorzitter. “We proberen die een mooi uitstalraam te geven via onze Facebook-pagina, clubdiners, sponsoravonden enz. Ons budget moet mee groeien met onze sportieve prestaties. In 7 jaar klommen we van 4de provinciale naar de 2de amateurklasse.”

Onder meer Tim Klaassen van Dienstenthuis en Inge Lauwers van hogeschool Thomas More kruiden via een uiteenzetting mee de ondernemersavond.