Zondag 26 maart vindt op het domein van Kamp C in Westerlo de eerste editie plaats van Hart in Beweging. Dat is een nieuwe organisatie die gedragen wordt door de onderneemsters Leen Goossens (Let’s Goos) en Hilde Hanselaer (Oude Metalen Harzé). Het opzet is om aan KMO’s een familiedag aan te bieden. De opbrengst gaat naar de inrichting van 2 neosuites in het ziekenhuis van Mol, een Belgische primeur. Lore Van de Weyer – mevrouw Tom Boonen – is meter van het project.

“KMO’s willen wel eens iets doen voor en met hun personeel, maar het ontbreekt hen vaak aan tijd om zelf iets te organiseren”, vertellen de initiatiefneemsters. “Met ons initiatief bieden we een dag aan met fietsen, wandelen en joggen. We vinden het bovendien een meerwaarde dat KMO’s zich kunnen inzetten voor goede doelen en zo hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en rol echt ter harte nemen.”

Koala Care
De keuze als goed doel viel op het Koala Care Project in het H.Hartziekenhuis van Mol. Dat omvat de inrichting van 2 ruimtes waar ouders met hun premature of zieke baby kunnen verblijven. Daardoor hoeft het kindje niet in een aparte couveuseafdeling. “In zo’n neosuite zijn alle voorzieningen voor het kind aanwezig. Daar bovenop wil de afdeling vooral een thuisgevoel creëren zodat de ouders ook gewoon ouder kunnen zijn en hun kindje grotendeels zelf kunnen verzorgen. Op deze manier ontstaat een sterke binding tussen ouders en kind en verloopt de overgang naar de thuissituatie op een heel rustige en natuurlijke manier”, leggen Goossens en Hanselaer uit.

De initiatiefneemsters hopen op 500 inschrijvingen en zouden het helemaal geweldig vinden wanneer ze de kostprijs van de neosuites, zijnde 10.000 euro, bij mekaar konden krijgen. Hier ontdek je de verschillende formules om deel te nemen.