Onderzoeksinstelling VITO uit Mol heeft Omar Mohout aangesteld als de nieuwe voorzitter van de valorisatieraad. Dat orgaan valoriseert onderzoeksresultaten door de oprichting van spin-offs of de verwerving van winstbewijzen, en adviseert de raad van bestuur. Mohout is een bekende naam in de start-upwereld en werd gevraagd omwille van zijn expertise in het opschalen van start-ups.

Omar Mohout is als growth engineer actief bij Sirris, een non-profitorganisatie die bedrijven ondersteunt om technologische innovaties uit te werken, te testen en effectief door te voeren. Daarnaast is hij professor aan de Antwerp Management School en Solvay Business School of economics and management.

Walter Eevers, onderzoeksdirecteur bij VITO: “We zijn zeer verheugd dat Omar de uitnodiging heeft aanvaard om onze valorisatieraad voor te zitten. Zijn ervaring als serial entrepreneur, zijn kennis van het start-up ecosysteem en zijn (social) netwerk zal VITO Tech Transfer Office ten goede komen om zo onze knowhow te valoriseren met nog meer impact.”

Kruisbestuiving
Omar Mohout: “Ik ben zeer vereerd om de rol van voorzitter van de valorisatieraad op te nemen. VITO heeft een enorme knowhow over cleantech, wat meer en meer aandacht krijgt in de venturewereld. Ik zie zeker al een aantal domeinen waar er kruisbestuiving mogelijk is tussen de cleantechwereld van VITO en de digitale wereld die mij zeer eigen is.”