De Olmense Zoo in Balen heeft er tegen de start van het nieuwe seizoen op 1 april een nieuwigheid bij. Dan moet het nieuwe reptielenverblijf klaar zijn. Daaraan is 4 jaar met tussenpozen gewerkt. Het nieuwe is meer dan 3 keer zo groot als het bestaande.

Het nieuwe reptielenbedrijf komt onder de tropenhal en zal 20 leefruimtes omvatten. De ruwbouw is klaar zodat nu de afwerking kan starten. “Dat is nog wel een heel werk”, zegt eigenaar en oprichter Charel Verheyen. “Er moeten nog verlichting, aan- en afvoer van water en verwarming komen. De streefdatum is 1 april.”

200.000 bezoekers
Het regenachtige begin van de zomer 2016 heeft de Olmense Zoo parten gespeeld op het vlak van bezoekerscijfers. De dierentuin, die privé en zonder overheidssubsidies wordt uitgebaat, klokte op 31 december af op ruim 200.000 bezoekers. “Dat zijn er 7.000 minder dan het jaar voordien, maar 2015 was dan ook een topjaar”, weet de zaakvoerder. “Nu zitten we opnieuw op het cijfer van 2014. De goede nazomer heeft het natte voorjaar van 2016 nog voor een groot stuk goed kunnen goedmaken.”