Olen Shoppingpark binnenkort uitgerust met primeur zonne-oplaadconcept

Olens shoppingBezoekers van het Shoppingpark in Olen kunnen vanaf augustus 2014 aan het oplaadeiland QiSola gratis hun mobiele toestellen opladen, genieten van Free Wi-Fi en daarnaast ook nog als eerste responderen op binnenkomende pushberichten met acties en kortingen van de aanwezige handelaars. Het nieuwe zonne-oplaadconcept is een première en wordt door Scarabees bvba (Stevoort) op 9 augustus 2014 om 13 uur gelanceerd.

„Met dit concept komen we tegemoet aan de vraag van steeds meer mobiele shoppers om hun mobiel apparaat snel, eenvoudig en gratis te kunnen opladen en te genieten van kosteloos internet”, vertellen Rob Mahieu en Edwin Mincke van Scarabees.

Het oplaad- en WiFi-punt bevindt zich op het middenplein van het park, vlak naast de centraal gelegen witte Arabische tent. Een drie en een halve meter hoge aluminium paal die in de grond verankerd zit, mondt bovenaan uit in een ronde glazen overkapping, voorzien van 24 hoogrenderende zonnecellen. Dit zonnedak, in combinatie met een krachtig batterijpack, zorgt voor een continue toevoer van energie voor het opladen van de mobiele toestellen. Drie dockingstations, bevestigd op een centraal oplaadplateau rondom de oplaadpaal, laten toe om de meeste modellen van de bekendere merken, waaronder de Apple iPhone, Samsung, LG, Huawei…, inclusief de tablets, te voorzien van extra stroom. Aan elk dockingstation kunnen twee toestellen tegelijkertijd worden opgeladen.

Aan de paal is een zitbank gemonteerd, voorzien van draadloze oplaadtechnologie. Zo kunnen bezoekers tijdens een break hun hiervoor uitgeruste mobiele toestellen opladen door ze simpelweg op deze bank te leggen.

Een bezoek aan de oplaadpaal brengt geld op!
Bezoekers aan het oplaadeiland QiSola kunnen niet alleen gratis opladen en genieten van gratis wifi,  maar zien ook automatisch allerhande interessante aanbiedingen zoals digitale kortingbons, aangeboden door de winkeliers van het Shoppingpark, op de schermpjes van hun smartphone verschijnen.

Scarabees bvba is een Belgische fabrikant van hybride zonneladers voor smartphones, tablets, phablets en wearables. De zonneladers maken gebruik van de nieuwste zonnecel-, batterij management-, draadloos oplaad, -Bluetooth-, en WiFi-technologie.