Olen draait flink mee in Aurubis Group

De economische crisis weegt op de grondstoffenmarkten. Zeker ook op de productie van koper. De Aurubis Group zag zijn kasstroom daardoor tijdens de eerste negen maanden van het lopende boekjaar 2011/2012 dalen tot 233 miljoen euro. De Aurubis Group controleert ook het vroegere Cumerio in Olen.

Na een aantal acquisities heeft de Duitse Aurubis Group zich opgewerkt tot een van de grootste koperproducenten van de wereld. De groep produceert pakweg 1 miljoen koperkathodes die nadien verwerkt worden tot koperproducten. De Duitsers namen Cumerio over in 2008. Cumerio maakte vroeger deel uit van Union Minière, nu Umicore.

Tijdens de eerste drie kwartaal werkte de Aurubis Group een omzet bijeen van 10,2 miljard euro. Daar werd een bedrijfsresultaat op verdiend van 247 miljoen euro, iets meer dan de 219 miljoen euro in diezelfde periode van 2010/2011.
Door een aantal strategische ingrepen en herstructureringen is het concern erin geslaagd om de rentabiliteit van de groep te verbeteren. Het rendement op de eigen middelen steeg immers met 4% tot 21%.

Het vroegere Cumerio in Olen draagt flink bij tot die resultaten. Er werken zowat 500 mensen.