Olen als centrum van de rijstexpertise bij Mars

uncle ben's olenVoedingsbedrijf Mars Belgium verhoogt in zijn fabriek van Uncle Ben’s aan de Industrielaan in Olen de jaarlijkse productiecapaciteit van 90.000 naar 115.000 ton droge rijst. De investering bedraagt 20 miljoen euro en betekent werkzekerheid voor de medewerkers. Ondanks verregaande automatisering worden hierbij ook vier extra personeelsleden aangeworven.

Bij de capaciteitsuitbreiding worden een aantal nieuwe technologieën geïncorporeerd. Het gaat bijvoorbeeld om een verbetering van het voorkoken, en het slijpen van de rijst. De nieuwe technologieën, waaronder een unieke “rotary dryer” werden in het eigen onderzoekscentrum ontwikkeld, en zullen ook naar de gelijkaardige fabriek van droge rijst in de Verenigde Staten worden gebracht.

De kwaliteit van de rijstkorrels van Uncle Ben’s wordt verzekerd door 215 kwaliteitscontroles

Het bedrijf streeft naar duurzame productie en topkwaliteit. Zo wordt de kwaliteit van de rijstkorrel verzekerd door 215 kwaliteitscontroles. “95 procent van de rijstproductie Olen is bestemd voor de export, wat Mars Olen één van de grotere rijstproductie-eenheden in Europa maakt. De drie belangrijkste afzetmarkten zijn Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk”, aldus plant director Xavier De Buysscher