Oktober wordt drukste filemaand ooit

unizoUnizo voorspelt dat in de Antwerpse regio oktober de drukste filemaand ooit wordt. Uit een eigen berekening blijkt dat tussen januari en augustus 2014 de Antwerpse regio 96.114 voertuigverliesuren in de file kende.  In dezelfde periode dit jaar waren dat er al 116.215, of een stijging van 21 %. “Als we dan zien dat we in oktober vorig jaar 20.509 voertuigverliesuren hadden dan valt er deze maand een recordverlies van 24.815 uren te verwachten”, aldus Johan Van Loon van Unizo provincie Antwerpen.

Unizo wijst erop dat oktober de filemaand bij uitstek is. Wordt er in september hier en daar nog wat vakantie genomen, dan komt in oktober het economische leven weer helemaal op gang. Ook studenten zijn weer volop bezig. Tel daar het herfstweer en de korter wordende dagen bij en oktober is dé filemaand bij uitstek.

Naast de overheid, die een taak heeft om goede maatregelen te treffen, is het voor Unizo duidelijk dat ondernemers nog meer dan voorheen zelf moeten uitkijken naar oplossingen, zowel met het eigen bedrijf als met de bedrijven op hetzelfde bedrijventerrein.

Subsidies uit Pendelfonds
De organisatie wijst in dit verband naar het Vlaamse Pendelfonds, dat projecten subsidieert die een duurzaam woon-werkverkeer bevorderen. Projecten die tot doel hebben om het aantal autoverplaatsingen op het vlak van woon-werkverkeer te verminderen, kunnen in aanmerking komen voor subsidiëring uit het fonds. En dit zowel voor bedrijven of bedrijvengroepen of andere private instellingen. Yves Goossens en Kaat De Koninck, mobiliteitsadviseurs bij het Provinciaal Mobiliteitspunt (PMP) Antwerpen, begeleiden werkgevers bij het samenstellen en indienen van hun dossier. Het aanvragen van een dossiernummer dient te gebeuren voor 29 oktober.