Odrada rondt maandenlange verbouwingswerken af

odradaInterieurzaak Odrada in Balen heeft een grootschalig verbouwingsprogramma afgerond. Dat verliep in verschillende fases zodat de winkel al die tijd open kon blijven. “De buitenmuren zijn blijven staan maar verder hebben we alles gestript en zijn van nul af opnieuw begonnen”, zegt Jo Van Hove, die de zaak runt met zijn neven David en Bert Van Hove.

Odrada Interieur is een familiebedrijf dat momenteel wordt aangestuurd door de derde generatie. “Als interieurzaak zijn we aan onszelf verplicht om onze klanten de laatste trends, kleuren en snufjes te tonen en daarom drongen verbouwingswerken zich op”, doet Jo Van Hove het verhaal. Een eerste verbouwingsgolf liep van oktober tot december vorig jaar, de recentste van half april tot vorige week. “We hebben tijdelijk de afdeling gesloten waarin werd gewerkt, maar de hele periode is de winkel opengebleven. Letterlijk alles is vernieuwd: de vloeren, wanden en de verlichting is volledig led geworden. Uitgebreid hebben we niet, we zijn in hetzelfde volume gebleven.” Een precieze prijs voor de verbouwingswerken wordt niet genoemd. “Die bedraagt enkele honderdduizenden euro’s”, klinkt het.

Trendsetter
Odrada heeft voor 90% particuliere klanten en richt zich tot de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. “We hebben ons altijd geprofileerd als trendsetter voor de regio en willen dat ook de komende jaren blijven doen”, aldus nog Jo Van Hove. Zelf houdt hij zich vooral bezig met de meubelafdeling, Bert ontfermt zich over de planning en IT, terwijl David de keukenafdeling aanstuurt. Jo’s zus Ann heeft de verantwoordelijkheid over de decoratie. Bij Odrada Interieur werkt een 60-tal mensen.