Op 13 maart opent in de Stationsstraat in Geel Odette’s concept store. Initiatiefneemster is Stephanie Vanherck, die sinds vorige zomer een online 2dehands boetiek voor kinderen runt en nu investeert in een bakstenen winkel. Die krijgt weliswaar een bredere invulling met de nadruk op lokaal.

Stephanie Vanherck werkte 10 jaar als kleuterjuf bij VBS Kompas in Geel. Na een afscheid van de kleuters concentreert ze zich nu volledig op Odette’s. “Dat is een winkel met een warm hart en een persoonlijke ideologie waardoor ik me probeer te onderscheiden van de al bestaande zaken”, legt ze uit. “Ik wil graag een brug zijn tussen andere jonge ondernemers van Geel en de kracht van de plaatselijke producten voorop zetten.”

Combinatie
Odette’s concept store maakt de combinatie van een 2dehandse boetiek voor bengels, een koffie en lunchbar, een deco & giftshop met een zorgvuldig geselecteerd aanbod met een verhaal en een plantenasiel. “Er komt een verdeel- en opvangpunt in de winkel. De planten kunnen gratis worden opgehaald, al dan niet gecombineerd met een handgemaakte pot, een toffe onderlegger van het plaatselijk merk Sterck, enz.”

“In tijden van milieuvervuiling en verspilling wil ik met Odette’s een signaal geven dat het ook anders kan. Door de korte keten voorop te zetten en het zo dicht mogelijk bij huis te zoeken, probeer ik hier mijn steentje aan bij te dragen.”